japko Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Cze 2014 Posty: 94
Wysłany: 30 Maj 2015, 21:06
Jeśli koniecznie Stihl to na ten teren raczej FS 130. Albo Oleo Mac Sparta 380 T, wspomniana wyżej. Husqvarna schodzi na psy, niestety, tylko ceny trzymają poziom nie wiedzieć czemu tak wysoki więc z pomarańczowych nic nie polecę.
kup tam gdzie serwis blisko ....bo na pocztaku to pare reguacji bedzie wymaganych itd. kolega jerzyk dobrze radzi.....oleo mac to dobra marka i wielu chwali.
japko Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Cze 2014 Posty: 94
Wysłany: 31 Maj 2015, 13:30
Jak kupowałem swojego Stihla fs 56 to mi powiedzieli, że wszystko jest wyregulowane i przyjeżdża sie tylko jak coś się popsuje albo chcemy sprawdzić maszynę po/przed sezonem. Fabryka ustawia i ma grać. I od razu warto zainwestować w dobry olej pełnosyntetyczny niezależnie od wybranej marki.
wyjatek nie czyni zasady, kosy tez bywaja zawodne i wtedy trzeba ja dostarczyc na serwis i zaczynaja sie schody.....dodam od siebie ze regulacje kosy mozna spokojnie zrobic samemu bo to banalnie proste, chodzi mi o chinczyki oczywiscie no ale jak jest jakas wada fabryczna to juz nie ma to tamto.
kup tam gdzie serwis blisko ....bo na pocztaku to pare reguacji bedzie wymaganych itd. kolega jerzyk dobrze radzi.....oleo mac to dobra marka i wielu chwali.
Ale tez wielu "psy na nich wiesza",to też trzeba wziąć po uwagę,odsetek napraw jest dość spory,szczególnie po gwarancji,FS 130 będzie lepszym wyborem ale niestety trzeba dołożyć
_________________ Zagorzały przeciwnik kupowania przez internet oraz w Hipermarkecie
moja agroma to z 5 razy byla na serwisie a w koncu to ja ja naprawilem i zrobilem regulacje jak trzeba, i wymienilem uszczelke od kolektora. serwis serwisowi nie rowny.
Mam jeszcze jedno pytanie, już w dwóch miejscach próbowano mi sprzedać model Sparta 44. Wiem, że to poprzedni model 440, czy warto kupić? Czy szukać wspomnianej na początku 440t?
Model Stihl FS94 możesz równie dobrze zamówić w sklepach internetowych,gdzie zawsze będziesz mógł liczyć takze na niższą cenę,więc moim zdaniem warto się nad tym zastanowić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum