Dzien dobry sasiad przyszedl dzisiaj z kosa Demon objaw taki: wlal paliwo z jakims lipnym olejem do dwusowow i po wypaleniu ok 0.5l paliwa kosa zgasla. Teraz tak, odpala na polgazie blokada jest w rekojesci i bez ssania. Jak odpali to od razu ma dosc wysokie obroty. Po zwolnieniu polgazu od razu gasnie. Po przelaczniu na ssanie nie dopala w ogole. I brak reakcji na manetke gazu. Gaznik do wymiany czy da sie przeczyscic i bedzie dzialac? Rozebralem gaznik wyczyscielem czystym paliwem i przedmuchalem powietrzem. Po zlozeniu objaw taki sam. Nie da sie odpalic.
Może być wina gaźnika, nieszczelności lub zatarcia. Zacznij od sprawdzenia świecy, następnie Odkręć tłumik i zobacz jak wygląda tłok, czy nie ma nim rys. Olej się leje markowy to raz, a dwa te kosy są tak badziewne, że gaźniki siadają bardzo często. Radzę to badziewie naprawić i opchnąć, a potem kupić coś markowego jak stihl lub oleo mac.
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 837 Skąd: Lubelskie
Wysłany: 31 Lipiec 2016, 19:27
Jak lipnego paliwa wlałeś to trzeba sprawdzić najpierw czy jest przytarta na tłoku.
Kolejna rzecz to sprawdzić czy nie wyleciał lub nie popękał uszczelniacz zwłaszcza ten od strony rozrusznika (jesli są ślady oleju w okolicach rozrusznika na 90% uszczelniacz)
Od strony sprzęgła też warto spawdzić uszczelnaicz
Jeśli nie jest zatarta i kompresję ma poprawną oraz uszczelniacze są OK to rozpocząłbym od sprawdzenia czy nie pękł przewód paliwowy jeśli nie to gażnik może być do wymiany.
Tylko od razu piszę że to co napisałem to moje sugestie ponieważ nie widzę tego "sprzęta" tylko teoretyzuje co może być.
Michal2006-m1
Wysłany: 4 Sierpień 2016, 18:19
Witam rozkrecilem ja. Cala zatarta. Tlok pozbyl sie kawalka pierscienia, oraz jest mala dziura na sciance cylindra. Zakupilem zestaw naprawczy tlok z pierscieniami i cylinder. Zaloze i zobacze czy odpali. Nie moge sprzedac bo to nie moj sprzet. Koszt 60zl za czesci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum