Wysłany: 23 Maj 2015, 22:04 Oleo-Mac Sparta 380 T - regulacja gaźnika
Witam, proszę o rade
Nie wiem jaki jest tam konkretnie gaźnik bo się nie dokopałem.
Kosa ma dwa lata, od początku po odpaleniu głowica się nie kręciła, jak się kosa zagrzała to zawsze się kręciła głowica, nie zatrzymywała się. Mowa o wolnych obrotach bez dodawania gazu
Teraz z tydzień temu pierwszy raz poważniej dostała w kość, już późnym wieczorem ostro kosiłem kawał łąki, dość gęsta trawa, duży gaz non stop. Od tamtej pory wyraźnie obroty się jej zmieniły, ewidentnie czuć i słychać, że są wyższe, po odpaleniu jak jeszcze zimna lekko ją bierze - głowica minimalnie się rusza/kręci, przedtem jej nie brało, no a jak ciepła to już się kręci fes. Szczerze to nie bardzo mam gdzie z tym jechać na serwis, bo dwie opcje które mam to im nie ufam, da się to samemu jakoś wyregulować? Np. 1/4 obrotu jakąś śrubką coś da? Mogę zrobić zdjęcie gaźnika jak coś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum