Wysłany: 24 Maj 2016, 20:58 Podkaszarka nie odpala
Pożyczyłem podkaszarkę Agroma BC-52p w której była gotowa mieszanka, poużywałem jej trochę na działce , wszystko było cacy do momentu w którym skoncszyła się benzyna i musiałem zrobić mieszankę samemu. do pojemnika 1l wlałem trochę oleju i dolałem do pełna benzyną. Wlałem całośc do podkaszarki i pracowałem nią trochę. Mniej więcej za trzecim odpalaniem podkaszarka nie odpaliła i już nie udało mi się jej odpalić więcej, dodatkowo linka zaczęła stawiać opór. Czy zła mieszanka mogła to spowodować (oleju raczej za dużo niż za mało aczkolwiek wlałem go bardzo niewiele. Czy macie jakąś radę co moge teraz zrobić?
Pozdrawiam
Tornado Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Paź 2014 Posty: 292
W chińskich podkaszarkach stosuje się mieszankę 1:25, a nie 1:50 jak w markowych kosach.
Także co najmniej 40 ml oleju powinieneś wlać na 1 litr, ja obstawiam, że ją zatarłeś lejąc sobie olej na tak zwane "oko".
Odkręć tłumik i sprawdź jak wygląda tłok i cylinder, a najlepiej wrzuć tutaj zdjęcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum