Wysłany: 30 Wrzesień 2014, 13:37 Urwana linka rozrusznika
Próbowałem zapalić podkaszarkę i przez przypadek urwała mi się linka rozrusznika. Jak chciałem ją rozebrać i wymienić ale nastał pewien problem, nie mogę zdjąć fragmentu obudowy. To jest ta czarna część na której jest "wałek". Możliwe że się do tego zabrałem od złej strony. Poniżej podsyłam zdjęcia. Więc jeśli ktoś wie jak się do tego dostać, wymienić tą linkę będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Podkaszarka to Talon model AT3301
zabrałeś się z właściwej strony musisz zablokować tłok blokadą wkręcasz zamiast świecy i nie używaj metalowej bo możesz zrobić dziurę w tłoku, w bęben w miejsce wejścia wałka napędowego wkładasz śrubokęt torx lub imbus (imbus może być calowy ) torx przeważnie t 20 lub t 25 rzadziej t 27 imbus 4 lub 5 rzadko cal ale się zdarza zwłaszcza w mccullochu a talon jest robiony w chinach na licencji mccullocha po odkręceniu bębna sprzęgła odkręcasz sprzęgło następnie zdejmujesz tą czarną obudowę i możesz przystąpić do wymiany linki rozrusznika powodzenia
dzięki za szybką odpowiedź, instrukcje w miarę rozumiem :) Jutro się tym zajmę bo dzisiaj mi parę spraw wyskoczyło, to jutro dam znać czy podziałało :)
Trak Pomógł: 23 razy Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 105
Wysłany: 30 Wrzesień 2014, 14:56
Gwoli doprecyzowania: do odkręcania śruby bębna sprzęgła w oryginalnym McCullochu służy imbus "4". Odkręca się w ją lewo, podobnie jak i sprzęgło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum