Wysłany: 12 Sierpień 2017, 16:58 SMS 180-podczas pociągania za rozrusznik, obraca się łańcuch
Witam. Gdy pociągam za linkę rozrusznika na pile Stihl MS 180 2-MIX, to obraca się łańcuch na prowadnicy. Stało się to po tym, jak złożyłem piłę po gruntownym czyszczeniu i myciu. Nie mam sprężonego powietrza dlatego, aby pozbyć się zanieczyszczeń z zakamarków, użyłem wody pod ciśnieniem z węża ogrodowego i nie wiem, czy był to dobry pomysł, bo o ile kosiarki do trawy można myć w ten sposób (wodą bezpośrednio lać na silnik), to nie wiem, jak jest z pilarkami. Piła była wtedy oczywiście ostygnięta. Może to być powód problemu ?
Tornado z szacunkiem ale pilarek jak i kos nie powinno myć się wodą z węża lub myjki chcesz umyć nie widze problemu rozbierz na części umyj plastiki i poskładaj
hqv - nie ściągałem. Demontuję tylko te elementy, które łatwo jest zdjąć - 2 nakrętki, osłona trzymająca prowadnice, ściągam prowadnicę, łańcuch i osłonę na górze z filtrem. Jednak żeby ją dokładnie wyczyścić, to jest to za mało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum