Wysłany: 28 Marzec 2015, 17:10 Nożyce do żywopłotu na wysięgniku
Witam interesuje mnie zakup nożyc na wysięgniku do żywopłotów .
Mam ok 300 tui każda 2 m wysokości .
Rynek w tym segmencie jest mocno ograniczony a ja szukam sprzętu na długie lata .
Na razie mój faworyt to makita
http://www.makita.pl/prod...0h-940-232.html
koszt ok 1700 zł
Byłem dziś oglądać ten cały kombi system ale martwi mnie że są aż 2 przekładnie w wysięgniku . Do tego sama przekładnie nie wyglądają na specjalnie trwałe . Całe narzędzie jest mocowane na zwykłego plastikowego motylka bez żadnej blokady .
jedyna firma która daje 3 lata gwarancji na sprzęt a jeżeli mówimy o jakości to na pewno lepsze od haskiej pewnie za to stwierdzenie niektórzy mnie zjedzą
hmm
mają w ofercie
coś takiego
http://www.oleomac.pl/Pro...ottoFamiglia=21
koszt ok 2000 zł
prawie tyle samo co makita
silnik minimalnie mocniejszy ale makita jest 4 suwowa
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi silnikami mm4 w makicie ?
ciekawi mnie zastosowanie 4 suwa w takimi silniku
Owca Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 19 Mar 2015 Posty: 9 Skąd: Śląsk
Wysłany: 29 Marzec 2015, 20:27
Witam , ja bym obstawial Stihla , zawsze mozna cos dopiac innego do niego , tez mnie te jego mocowanie "motylkowe" odrzucalo ale mi byla potrzebna z przystawka do przypinania galezi i kupilem cos innego :)
no tylko w stihlu za okrzesywarke która tylko by mnie interesowała muszę zapłacić 800 zł
a za 1000 spokojnie kupie porządną maszyne
Używam i tak raz na rok tylko przez kilka godzin
Dziś odebrałem makite i jakościowo jest niebo a ziemia miedzy stihlem .
Jak tak patrze to stilh który był o 1000 zł droższy to zwykłe gówno .
Mocne słowa ale o wałek przeniesienie mocy do przekładni wyglądał jak drut a metal z którego był zrobiony zapowiadał szybką awarie .
W makicie jest prawie 2 cm wałek , stal wysokiej jakości
ogólnie makita przy stilu wygląda jak maluch przy mercedesie
Odświeżam temat.
Mam problem z wyborem, które nożyce z wysięgnikiem. Mój żywopłot ma około 100 metrów długości, jego wysokość przewiduje na około 3 m. Zależy mi na sprzęcie sprawdzonym, wydajnym i ergonomicznym do 600 zł. Nie wiem czy wybrać akumulatorowe czy na kabel. Wydaje mi się, że akumulatorowe to mniejsza moc i większe koszty eksploatacji. Poniżej zamieściłem kilka linków nożyc które wydają mi się interesujące. Szczególnie zainteresował mnie Bosch ze względu na dużą moc oraz możliwość instalowania innych końcówek. Niemniej jest to urządzenie wielofunkcyjne i nie wiem czy lepiej kupić typowe urządzenie przeznaczone do żywopłotów. Dodam, że żywopłot obcinam raz w roku.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Been sitting eyes wide open behind these four walls, hoping you'd call It's just a cruel existence like there's no point hoping at all. Baby, baby, I feel crazy, up all night, all night and every day Give me something, oh, but you say nothing. What is happening to me? I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain. And I don't wanna fit wherever. I just wanna keep calling your name until you come back home.Thank you
super smash flash 2 bloons tower defense 5
Tzn kolega nie sprecyzował jakich nożyc. Jeśli chodzi na wysięgniku to nie spotkałe i nie widzę w ofercie. Natomiast ręczne fiskars jak najbardziej ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum