Witam
Piszę tu, aby obalić mit związany z golfem, jak również zainteresować was tą dyscypliną sportu. Jednym z największych mitów, jaki pojawia się wokół tego sportu to wydatki, chodzą plotki, iż jest to sport tylko dla ludzi bogatych, a prawdą jest, że roczny koszt gry na polu golfowym to cena 7-dniowego wyjazdu na narty, a pierwsze kije można kupić za kilkaset złoty. Golf jest to sport dla każdego, dzięki niemu kształtuje się nasz charakter, uczy szacunku do innych zawodników. Grając w golfa, trzeba się wykazać zaradnością i pomysłowością, przede wszystkim, kiedy trzeba wybić piłkę z piasku lub wysokiej trawy. Na polu umieszczone są różne przeszkody i trzeba wykazać się dużym rozumem w ich ominięciu. Dzięki tej dyscyplinie nauczysz się pokory i wytrwałości, ponieważ nie da się uzyskać super wyników na początku gry. Potrzeba czasu i zacięcia, aby piłka znalazła się w dołku w kilku uderzeniach.
Jeżeli chcesz się o coś spytać to pisz poniżej a postaram się odpowiedzieć:)
Zapraszam do związku golfistów tutaj: zwiazekgolfistow.pl
Zawsze chciałem spróbować rozgrywki w golfika;p Jak nauczyć się grać? Ile kosztuje jedna lekcja? warto nabyć sprzęt na start? W jaki sposób znaleźć najbliższe pole golfowe??:))
W tamtym roku pragnąłem spróbować gry w golfa;p Gdzie najlepiej nauczyć się grać? W jakiej cenie jest lekcja? warto kupić sprzęt na start? W jaki sposób znaleźć W pobliżu pole??:))
troku
Imię: Andrzej Pomógł: 109 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 2366 Skąd: Poznań tel. 665 200 900
Wysłany: 3 Październik 2015, 16:26
Masz pola golfowe w Polsce - kwestia skąd jesteś to podpowiem z racji takiej że znam adresy wszystkich czynnych pól golfowych,
Zajęcia są od 100 do 300 za godzinę, ale starczy tylko jedna lekcja na rozpoczęcie, następnie wszystkie lekcje masz na ZGP za friko zwiazekgolfistow.pl/trening/lekcje-video.html :) Z początku sprzęt można wypożyczyć na polu golfowym za drobną zapłatą, a kiedy Ci się spodoba, to można nabyć używane kije (osobiście zamawiałem z tej strony:golfaukcje.pl). Najbliższego pola to super poszukać w google;p Natomiast jeżeli masz kłopot to w ZGP Ci pomogą umówić lekcje, rundę itd. (kontakt@zwiazekgolfistow.pl)
Holly77 [Usunięty]
Wysłany: 22 Styczeń 2016, 16:21
Golf jest fajny ale bardzo drogi. Abonament, buty, ciuchy. Trochę sie tego uzbiera.
Dekinryn5 [Usunięty]
Wysłany: 22 Styczeń 2016, 17:51
Wszystko kosztuje. Trzeba się z tym pogodzić.
jacekcf [Usunięty]
Wysłany: 23 Styczeń 2016, 13:12
Dla mnie to troche nudne. Ja wolę pobiegać lub pojeździć na rowerze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum