Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: wargo
12 Sierpień 2010, 14:51
Kosiarka HUSAR >>> opinie
Autor Wiadomość
radzio2008 

Wiek: 46
Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29 Styczeń 2009, 20:40   Kosiarka HUSAR >>> opinie

Bardzo proszę osoby, które mają kosiarkę firmy HUSAR o opinię.
Od dłuższego czasu szukam kosiarki spalinowej w cenie do 1100 zł.
Jak większość chciałbym mieć dobrą kosiarkę z napędem i odpowiedniej mocy powyżej
5 KM oraz szerokość koszenia około 48-54 cm. Mój ogród wynosi 1400 m2. Jest co robić.

Bardzo proszę o opinię lub inne propozycje.

[ Added: 2009-02-06, 01:40 ]
Skoro nie miałem od Was opini, to zacząłem szukać gdzieś indziej, no i znalazłem.
Kosiarki Husar produkowane są w Chinach.
Otrzymałem kilkanaście opini od posiadaczy kosiarek po których jednak skłaniam się do innej marki.
Było ponad 60% pozytywnych opini dla kosiarek Husar po użytkowaniu przez 1 sezon.
Twierdzili >>> jaka cena taki produkt.
Pozostałe opinie mniej zachęcające.
_________________
kto pyta jest głupi przez 5 minut,a kto nie pyta ...?, jest głupi przez całe życie!!!
 
platon 

Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: Baku
Wysłany: 10 Luty 2009, 11:14   

Czyli po jednym sezonie się rozpadała tak? Ja to jestem stałym i niezmiennym zwolennikiem husqvarny bo kupuje się raz na 7-8 lat, ale niestety jakość kosztuje. Choć jak się zastanowić to teraz pewnie jeszcze byś coś znalazł za 1200-1300, bo w sezonie to jednak będzie o to 200-300 zł drożej.
 
aifell 

Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 1
Skąd: aDF
  Wysłany: 10 Luty 2009, 20:38   

radzio2008,
też przymierzałem się do kupna kosiarki husara

teraz już nie jestem pewien

mógłbyś sprecyzować jakie były te opinie
problemy z silnikiem czy raczej z resztą konstrukcji pytam bo husar wystawił nową kosiarkę z lepszym silnikiem http://www.allegro.pl/ite...1szer_55cm.html

a i jeszcze z ciekawości skąd wiesz że te kosiarki produkowane są w Chinach nigdzie nie mogłem znaleźć opinii czy czegokolwiek o tych kosiarkach
Ostatnio zmieniony przez aifell 10 Luty 2009, 20:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
Krzysztof 

Wiek: 45
Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15 Luty 2009, 19:24   

Posiadam kosiarkę husar z silnikiem 5,5km od dwóch sezonów i nie ma z nią żadnych problemów, poleciłem ją sąsiadowi kupił z silnikiem 6,5km w ubiegłym sezonie i też jest zadowolony.

Można powiedzieć że dobry sprzęt za dobrą cenę.
_________________
Krzyś
 
lucia1960 

Dołączyła: 05 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 5 Sierpień 2009, 12:57   

Kosiarka tej firmy to złom jakich mało.Moja nawet nie wytrzymała sezonu a na gwarancyjnej naprawie to była tyle razy wysyłana że wstyd pisać.Paliwo ciągle się leje gażnikiem,kółka z przodu latają we wszystkie strony,linki powyciągane lużne,a ściągać ten kosz pełny to dla mnie gehenna.Kosiarka skręcana gdzieś w garażu a nie przez porządną firmę i tak ludzie się kasy dorabiają,tylko szkoda nerwów klienta gdy te gajgi już kupi.Chociaż Pan sprzedający bardzo miły tylko nie uchwytny przez telefon,tyle chyba tych reklamacji ma.Nie polecam nikomu,wręcz ostrzegam przed zakupem tego sprzętu..
 
Pan Pani 

Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 1
Wysłany: 29 Wrzesień 2009, 13:33   

Kosiarka nie godna uwagi,moja też wysiadła akurat po gwarancji.No to po 2 latach,nie polecam bo to chyba produkcja made in czajna a co oni mają dobrego NIC.Teraz dopiero czytam o tej firmie i to nie na jednym forum zawsze znajdę kogoś niezadowolonego no to nie jestem sam.Ale szkoda żeby ktoś dał się w rogi puknąć tak jak ja Odradzam zakupu bo moja nie zdała ani testu wytrzymałościowego ani co do pracy.Mało tego patrzcie przy zakupie gdzie jest serwis,najlepiej jak najbliżej miejsca zamieszkania,bo to ważna.Pozdrawiam.
 
Jarek 

Wiek: 44
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 13 Październik 2009, 10:09   

Witam,


Moja kosiarka HUSAR bardzo dobrze się spisuje, śmiga po trawniku jak szalona od trzech lat!!! Posiadam model z 6,5 km silnikiem. Ja mogę polecić ta firmę z czystym sumieniem.

Generalnie jest przyjęta zasada: JAK DBASZ TAK MASZ !!!

Olej musi być regularnie wymieniany, teren oczyszczony z kamieni, i po każdym koszeniu należy wyczyścić kosiarkę od spodu by nie gniła .
 
Jac 

Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 7 Listopad 2009, 23:06   kosiarka husar

Po Waszych opiniach mam rozterkę, czy kupić kosiarkę Husara 55 cm z silnikiem B&S? Czy ktoś z Was ma taką kosiareczkę? Proszę o informację o niej jak sprawuje się z tym silnikiem?
 
Roman 

Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 28 Listopad 2009, 14:38   

Witam wszystkich, Jak na temat każdego sprzętu można znaleźć pozytywne jak i negatywne opinie, Ja akurat należę do BARDZO zadowolonych użytkowników kosiarki HUSAR, posiadam model 6,5 KM. z silnikiem HUSAR wiem że kosiarki tej firmy wyposażone są również w silniki B&S tego silnika nie trzeba polecać ale za tą marką idzie także niestety cena. Ja miałem ograniczone środki i wybrałem kosiarkę z tańszym silnikiem i nie żałuję. Duży zapas mocy, nie przerywa nawet przy wysokiej trawie, kosiarkę używam dość intensywnie.

Poprę opinię mojego poprzednika: JAK DBASZ TAK MASZ. Jeśli ktoś nie będzie wykonywał podstawowych czynności konserwacyjnych/serwisowych.
TO NAWET ŻADEN BRIGGS MU NIE WYTRZYMA DWÓCH SEZONÓW :-P

POZDRAWIAM

[ Dodano: 2009-12-14, 12:24 ]
Ja również nie mogę narzekać na kosiarkę HUSAR! Popieram to o czym pisał mój Jarek jak nie będziesz dbał o sprzęt, to nawet kosiarka za 3000zł nie wytrzyma sezonu.
Ja za mojego husara płaciłem około 1100zł teraz widziałem na stronie że mają je w promocji www.husar.net.pl za bodajże 100zł taniej.Mam kosiarkę z silnikiem OHV. Uważam że dobrze zrobiłem że nie dopłaciłem 400zł do B&S. Teraz przymierzam się do zakupu Piły HUSAR .

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-12-15, 16:03 ]
(...mój poprzednik Jarek... :)

POZDRAWIAM

Roman
 
Romek 

Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 15 Marzec 2010, 14:36   Husar - china

Niestety i ja nie mogę polecić tej firmy. Kosiarka była w serwisie, naprawiona choć trochę to trwało. Szoda że nie wiedziałem że są robione w chinach, dołożyłbym do markowej (też mogą być tam robione, ale jakość renomowanej firmy to co innego). A muszę zaznaczyc że dbam o sprzęt ;-) Jakość przeciętna - latające kółka i pare innych.

POZDRAWIAM
 
janek38 
Sprzedaż i serwis różnych firm

Pomógł: 5 razy
Wiek: 43
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 455
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 15 Marzec 2010, 16:15   

Kupujcie kupujcie świat należy do odważnych i szalonych a dzieli sie na normalnych i nie normalnych

no comments
 
piq 

Wiek: 30
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 21 Grudzień 2010, 11:10   

Witam... Jeśli już się wypowiadacie to wypowiadajcie się o postrzególnych modelach kosiarek.... z tego co wiem to pierwsze modele kosiarek HUSAR były niezbyt udane to fakt, choć jak ktoś dba to ma tak jak dba jeśli chodzi o teraźniejsze modele z silnikami BiS i OHV Osobiście posiadam 50ZBSA siostra ma 46ZBSA sąsiad kupił z silnikiem OHV i złego słowa nie powiem na ten sprzęt mam 2000m działki w sezonie praktycznie sprzęt nie odpoczywa... Regularne czyszczenie i wymiana oleju i sprzęt chodzi jak złoto!!! Polecam!!!
 
troku 
sprzedawca, serwisant

Imię: Andrzej
Pomógł: 92 razy
Wiek: 43
Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 2128
Skąd: Poznań
Wysłany: 25 Styczeń 2011, 19:07   

Kosiarki HUSAR to nazwa sprzętu na polski rynek ma się kojarzyć z niezniszczalnymi wojownikami, pochodzą z chin ale za te pieniądze trudno wymagać lepszego sprzętu. Moim skromnym zdaniem każdy kupuje to co chce a dystrybutorzy z polski zamawiają taki sprzęt jaki chcą sprzedać na polskim rynku, ja osobiście używam sprzętu z innej półki ale szanuję chińskie konstrukcje silników są coraz lepsze.
_________________
http://www.serwis-ogrodowy.pl/

Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole

Andrzej Troczyński

Andrzej.troczynski@gmail.com
665 200 900
Skype: andrzej_troczynski
 
SlaVkoEg 

Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 3
Wysłany: 9 Luty 2011, 21:09   

Wyroby husqvarny nie są chińskiej produkcji. Zdarza się, że niektóre części są chińskie ale są one produkowane na innej zasadzie i są lepszej jakości niż wyroby marketowe lub te co można kupić np. na rynku itp.
 
troku 
sprzedawca, serwisant

Imię: Andrzej
Pomógł: 92 razy
Wiek: 43
Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 2128
Skąd: Poznań
Wysłany: 13 Luty 2011, 16:47   

SlaVkoEg napisał/a:
Wyroby husqvarny nie są chińskiej produkcji. Zdarza się, że niektóre części są chińskie ale są one produkowane na innej zasadzie i są lepszej jakości niż wyroby marketowe lub te co można kupić np. na rynku itp.


Kolego mówimy o firmie Husar a nie husqvarna :-) nie myl firm
_________________
http://www.serwis-ogrodowy.pl/

Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole

Andrzej Troczyński

Andrzej.troczynski@gmail.com
665 200 900
Skype: andrzej_troczynski
 
3PiotrD 
Ogrodowy hobbysta;)

Imię: Piotr
Wiek: 38
Dołączył: 25 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 25 Kwiecień 2012, 15:17   Kosiarka elektryczna do 500 m2

Witam wszystkich, od jutra w Lidlu jest kosiarka elektryczna za niecałe 200 zł i zastanawiam się czy jej nie kupić. Mam mały ogród i nie potrzebuję kosiarki spalinowej więc może jest to dobre rozwiązanie?

http://www.lidl.pl/cps/rd...index_26312.htm

co o niej sądzicie? w sumie to już mam trochę tego sprzętu od nich i wszystko działa sprawnie więc chyba warto co?

doradźcie coś
 
kosiarzPL 
Kosa spalinowa-Husqvarna 235R

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 11
Wysłany: 25 Kwiecień 2012, 20:50   

ja bym osobiście nie brał, już nie jeden raz zraziłem się na sprzęcie ze sklepu tego typu, i do tego jakaś nie znana firma... plastiki też nie wyglądają za dobrze
Ostatnio zmieniony przez kosiarzPL 25 Kwiecień 2012, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
druciak 

Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 27 Kwiecień 2012, 11:16   

Kupiłem niedawno kosiarkę HUSAR i tak jak pisali poprzednicy - wyrób nie wygląda na super jakość (czego zresztą się spodziewałem), ale póki co działa. Coś więcej będzie można powiedzieć po dłuższym użytkowaniu. Kupiłem ją ze względu na silnik (B&S 750 DOV) i ... cenę.
 
OldSeb 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Maj 2012
Posty: 14
Wysłany: 10 Maj 2012, 22:10   

Zadowolenie to zawsze wypadkowa oczekiwań do tego co się faktycznie otrzymuje. Ja kupiłem Husara z chińskim silnikiem 6,5KM prawie 4 lata temu. Kosiarka z założenia miała posłużyć jeden sezon do koszenia 2500m działki po czym miała być wysłana do huty. Nie była oszczędzana, koszenie na ostrych pochyłościach w wysokich temperaturach przez wiele godzin. Działa do dziś, choć ubiegły sezon miała mniej pracy ponieważ z wielu względów postanowiłem zainwestować w traktorek :-) Jedyne czego pilnowałem to wymiana oleju co sezon połączona z czyszczeniem filtra powietrza. Jedyna awaria jaka się przydarzyła to zerwana linka od napędu.
Ostatnio zmieniony przez OldSeb 10 Maj 2012, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
Google

Wysłany:    Reklama Google





 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum