Wysłany: 22 Styczeń 2015, 20:16 Kosiarka na 30a cena do około 1800zł
Witam Forumowiczów,
Proszę o doradzenie mi wyboru kosiarki:
-cena tak do około 1800zł
Jeśli chodzi o teren to 30a z lekkimi nierównościami
specyfika kosiarki:
- min. 5KM wzwyż
-duże koła, napęd
- szerokośc od 50cm w góre
- silnik B&S ( jakie inne polecacie? jak sprawują sie silniki Honda albo Emak?)
Co sądzicie na temat kosiarek: w nawiasie tylko przykładowe
-Stiga (Combi 53 SQ)
- McCulloch (M53-190WF)
-Hecht
- moze jakies inne?
Raz jeszcze prosze o pomoc i z góry dziękuje :)
Zapomnij o kosiarkach z silnikiem B&S dużo lepsze silniki Honda Emak Loncin więc rozglądaj się za kosiarką na takim silniku Hechta na pewno bym nie kupował a reszta jest w normie ale zwróć uwagę na kosiarki Victusa i Oleo-maca.
rozumiem ze bedziesz kosił na raty te 3000 m2. Jak kosiłeś do tej pory?
Dokladnie to jest okolo 27a dotychczas kosilem okolo 17a ale teraz od sezonu dojdzie ponad 10a. Ale spokojnie na raz to mozna wykosic. ;)
Dziękuje za podpowiedzi, zerknę w strone Victusa i Oleo-Mac
Bumbum Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2014 Posty: 49
Wysłany: 24 Styczeń 2015, 18:40
Przemyśl tą propozycję Victus VSS 53 TK Allroad 4 , ja ze swojej strony polecam , koszę nią 40 arową działkę , na forum jest wiele wzmianek o tej maszynie ale znaleźć tu cokolwiek w tym bałaganie to cud
Raczej skreślił bym Hondę zamiast B&S a reszta to typowe Chińczyki które też sie psują,dużo zależy od użytkowania silnika,te małe nowe modele B&S są średniej jakości ale B&S 625.350.675 sa o wiele lepsze od tych Chińczyków Emak czy Loncin
_________________ Zagorzały przeciwnik kupowania przez internet oraz w Hipermarkecie
Nie wiem skąd masz takie informacje ale na szczęście to tylko twoja opinia i jeszcze może tutejszych naganiaczy,na szczęście praktyka jest inna i duża większość sprzedaje się na silnikach B&S które chodzą długie lata
_________________ Zagorzały przeciwnik kupowania przez internet oraz w Hipermarkecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum