Wysłany: 7 Czerwiec 2016, 15:35 Czyszczenie i mycie traktorka
Witam
Od początku sezonu mam przyjemność koszenia traktorkiem X135R
problem w tym jak myć traktorek od dołu ( noże oraz obudowę w środku )
Widziałem fajne podnośniki , lecz spotkałem się z wpisem ,że trzeba wyjmować baterię
Dlaczego ??? Może macie doświadczenie z takimi przypadłościami i coś podpowiecie
Pozdrawiam Michał
Waikiki Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Kwi 2016 Posty: 72
Wysłany: 7 Czerwiec 2016, 17:41
Przy odrobinie wprawy i doswiadczenia demontaż agregatu to kilka minut, podobnie z montażem. Nie musisz myć agregatu po każdym koszeniu, wystarczy 2-3 razy w sezonie.
Tornado Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Paź 2014 Posty: 292
Wysłany: 7 Czerwiec 2016, 18:27
Jeszcze nie mam , ale planuję zakup " krzywych" końcówek do lancy karchera.., a co do mycia 2-3 razy w sezonie, to z całym szacunkiem.. autostrada do szybkiej utraty decka..Osobiście nie zalecam... Czytaj forum w temacie np. podnośnik/traktorkowy najazd/wyciągarka itd.. , może Ci coś podpasuje..
A co jeśli kupił bym podnośnik
cały czas nie wiem czy naprawdę jest zalecane wymontowanie baterii ( akumulatora )
myślałem o podnośniku który przechyla traktorek na bok do kąta 40 stopn
i wtedy można umyć deck myjką bez specjalnych końcówek
ale " krzywe " końcówki fajny pomysł do moich innych zabawek
Pozdrawiam
Wszystko zależy od tego jaki masz akumulator. Jeśli masz żelowy to nie musisz go wymontowywać, natomiast zwykły kwasowy już musisz. Ja osobiście podnoszę traktorek lewarkiem hydraulicznym tzw żabą ile się da i myje agregat pistoletem pod spodem. Następnie płuczę jeszcze przez 5 minut przez złączkę do wody ( deck wash system). Planuje właśnie zakup zakrzywionej lancy i to jak dla mnie wystarczy, lanca + żaba.
Ja układam dwie europalety jedna na drugą i na nie dwie deski po czym robię najazd przednimi kołami. To wystarczy by dojść od spodu pistoletem,wymyć deck i zdemontować noże do naostrzenia.
Szef
Imię: Pawel
Wysłany: 11 Czerwiec 2016, 07:41
A nie latwiej po prostu podstawic dwie kobylki pod przednią oś ?? Jedna osoba unosi druga podstawia i po problemie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum