Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 


Poprzedni temat :: Następny temat
KOSIARKA HUSQVARNA CTH160 opinie...tego lub podobnego modelu
Autor Wiadomość
gryciaklukasz 

Imię: Łukasz
Dołączył: 18 Mar 2017
Posty: 3
Wysłany: 18 Marzec 2017, 10:11   KOSIARKA HUSQVARNA CTH160 opinie...tego lub podobnego modelu

Witam wszystkich forumowiczów. Jakoś zbytnio nie mogę znaleść opini o traktorkach husqvarna. Czy może ktoś wypowiedzieć na temat danych traktorków? Jeżeli nie dany model to może chociaż ktoś ma podobny model i się wypowie jak z awaryjnością i żywotnością traktorki tej firmy wyglądają.
Do obkaszania mam 3000m kw do tej pory slużyła zwykła kosiarka ale czas skrócić sobie czas koszenia. Moze jakieś inne propozycje?
Z góry dziekuje każdemu za jakąś podpowiedź i wypowiedź
 
zmudek 

Dołączył: 18 Mar 2017
Posty: 1
Wysłany: 18 Marzec 2017, 20:15   

Witam wszystkich
Podobnie jak kolega powyżej proszę o opinie o traktorach do koszenia firmy husqvarna.
Czy są awaryjne? Czy stwarzają problemy podczas użytkowania?
Co sądzicie o traktorkach husqvarna używanych z zachodniej Europy?
Bardzo proszę o wasze opinie.
Z góry dziękuję za każde info. :-)
 
Arecki 

Wiek: 47
Dołączył: 18 Kwi 2016
Posty: 17
Skąd: Poznań
Wysłany: 19 Marzec 2017, 18:49   

Napisze jako użytkownik. Jestem posiadaczem Husqvarny TS 342. Jak na razie spisuje sie bez zastrzeżeń i jest dosyć mocno zapracowana. Kilka razy wypożyczałem słabszą CTH 160 i ogólnie przepracowała we firmie około 108 roboczogodzin bez zastrzeżeń a miała już na liczniku 462 motogodziny jak wypożyczałem. Jakość wykonania jest dobra, podczas pracy spisywała się również dobrze. Silnik sprawdzony B&S. Husqvarna jest na ogół w USA skręcana. Kosisko też w miarę mocne. Jedyne co wiem od serwisów, to należy dbać o zębatkę kolumny kierowniczej z listwą zębatą bo jak jest nie smarowana to się rozleci. Warto zwrócić uwagę czy kosisko jest wyposażone w kółka prowadzące.To dobry plus. Silnik jak silnik spisują się w miarę dobrze a już na pewno lepiej nic te najnowsze. Oryginalne noże tnące cienkie tam gdzie to mozliwe ja zamawiam masywniejsze.
 
gryciaklukasz 

Imię: Łukasz
Dołączył: 18 Mar 2017
Posty: 3
Wysłany: 19 Marzec 2017, 19:27   

Kolego Arecki dziękuje za informacje na pewno pomogą, jednak widzę mało osób chętnych do wypowiedzenia się na temat husqvarny a może mało osób używa... :-)
Pozdrawiam
 
Arecki 

Wiek: 47
Dołączył: 18 Kwi 2016
Posty: 17
Skąd: Poznań
Wysłany: 19 Marzec 2017, 21:57   

Kosiarek Husqvarna jest bardzo dużo na rynku i samych użytkowników tych kosiarek jest drugie tyle. Ogólnie opinie są pozytywne. Konstrukcyjnie wcale nie są złe. Myślę, że Husqvarna ma trochę złą politykę cenową i reklamową. Nawet z niektórymi modelami przekombinowała. na rynku jest dużo modeli z silnikami Kohlera i Kawasaki. Jedynie co mnie wkur....denerwuje to te normy EU i zmniejszanie mocy silników we wszystkich nowych modelach. Ale to samo dotyka wszystkich innych producentów.
  
 
Google

Wysłany:    Reklama Google


 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
Waluty Internetowe