Wysłany: 27 Maj 2016, 18:05 [Awaria] Oleo-mac GV53 TK - "dzwoni " przy dodawa
Witam
Kupiłem ostatnio nową kosiarkę Oleo-mac GV53 TK . Pierwsze koszenie wszystko super elegancko nic niepokojącego nie słyszałem . Ale dziś odpalam drugi raz dodaje gazu i słyszę takie dosyć głośne metaliczne dzwonienie . Dzwonienie słychać tylko przy dodawaniu gazu,jak kosiarka jest na obrotach nic takiego nie słychać . Zdziwiło mnie to bo nie przypominam sobie żeby ona tak dzwoniła za pierwszym razem ( choć może nie zwracałem na to uwagi )
Niby w instrukcji silnika jest napisane o "metalicznych odgłosach " co jakiś czas i że to ma niby być normalne . Ale przyznam że odgłos jest dość głośny i "na pierwszy rzut oka " niepokojący.
Czy mam powody do niepokoju ?
Powiem że nie przypominam sobie żeby mi Honda stara tak dzwoniła . Kosiarka normalnie odpala,nie widać też by coś ocierało .
W sensie koła ? Tak jest . Kosiarka jest nowa nawet 5 motogodzin nie ma jeszcze przejechane .
Niby czytałem w instrukcji że "głuchy metaliczny odgłos " przy obciążaniu to całkowicie normalne zjawisko . Może wcześniej po prost nie zwracałem na to uwagi . Tylko dziwi mnie że ten odgłos jest aż tak słyszalny . Coś podobnego jak dzwonek szkolny i tak jak mówię tylko pod obciążeniem ( przy dodawaniu gazu ) na normalnych obrotach nic nie słychać .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum