hehe mój sąsiad sobie taką kupił w tym roku ale niestety już rozpieprzył się wał,mówiłem żeby nie kupował ale chciał być cwańszy bo mu nawciskali w konkurencji że to najlepszy sprzęt,mina mu zrzedła i teraz już nie cwaniakuje
_________________ Zagorzały przeciwnik kupowania przez internet oraz w Hipermarkecie
wał czy jest kuty czy nie ma to tylko znaczenie jak jest dobrze zrobiony a nie ostawiona kicha...... a model jest chyba z tamtego roku więc świeżutki,pisać można wszystko a i tak użytkowanie to zweryfikuje jak chcesz to sobie taką kup ale w razie czego ty w dupe dostaniesz
_________________ Zagorzały przeciwnik kupowania przez internet oraz w Hipermarkecie
Witam
Tak o tej kosie: Oleo Mac Sparta 380T
Tak z ciekawości zapytam kolegę o kryptonimie "janek38" - w co ten nieszczęsny sąsiad trzepnął, że uwalił wał, drzewa tym ciął? czy w kamienie stukał? i do tego pewnie metalowym ostrzem a nie żyłką. Coś mi się w tę historię wierzyć nie chce, że sąsiad ten trawę kosił, może jakieś zielsko i ni z tego ni z owego wał mu łup. Ja 8 lat koszę (amatorsko) Chińśką kosą sprzedawaną kiedyś przez firmę Piro jako SK31 i daje to radę a ma tylko coś koło 0.9 kM. Oleo Mac Sparta 380T - ma 1.8 kM. To dobra mocna kosa. Oleomak to nie jest taki badziew jak się tu próbuje powiedzieć - 10 lat mi służy piła spalinowa tej firmy.
P.S.
Nie handluję tym sprzętem
nie chcesz to nie wierz twoja sprawa,urwał mu sie korbowód i to podobno na samym dole ja tego nie widziałem bo g..... mnie to obchodzi (troche dziwne miejsce jak dla mnie)ale tak mu powiedzieli w serwisie,w sobote przyszedł i kupił sobie kose innej Firmy ale już u mnie,
a to że masz kose Piro to wcale o niczym nie świadczy,widziałem już lepsze sprzęty w których działy się cuda i nic mnie juz nie zdziwi
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 837 Skąd: Lubelskie
Wysłany: 22 Maj 2010, 17:58
Sparty są wadliwe zwłaszcza jak ktoś kosi na zapylonych terenach. Tzn filtry powietrza są niewydajne - ssie kurz pomiędzy filtrem powietrza a obudową, jedyna na to rada to założyć dodatkowo pończochę na obudowę filtra powietrza.
Ja osobiście Sparty bym nie kupił.
troku
Imię: Andrzej Pomógł: 109 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 2366 Skąd: Poznań tel. 665 200 900
Wysłany: 18 Lipiec 2014, 12:22
Nie są wadliwe lecz należy dbać o f. powietrza na czas go czyścić i wymieniać w razie potrzeby no i nie używać żadnych patentów z rajstopą.
Witam, zakupiłem tę kosę i powiem szczerze ,że jestem bardzo zadowolony. Naprawdę mam trudny teren do koszenia i kosa radzi sobie świetnie. Czytałem wiele opini różnych kos nawet ktoś ostatnio pisał że zamiast sparty wybrał stihla i teraz żałuje.
Warto kupić Spartę 380T
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum