Witam, jest to mój pierwszy post na Forum. Właśnie dziś silnik w glebogryzarce stracił kompresję, jest to B&S z wałem poziomym 475 series, 148cc. Oddałem ją do serwisu, gdzie facet stwierdził na dzień dobry, że remont kapitalny może stać się nieopłacalny i trzeba będzie szukać drugiego silnika.
Przekopałem pół Internetu i niestety silnik wydaje się mało popularny u nas, więc druga używka (jeśli będzie to coś poważnego) nie występuje.
Chcę się dowiedzieć za wczasu, czy jest możliwość dopasowania chińskiego silnika do "budy", bez żadnych drastycznych "rzeźb", np. taki: Allegro - 6845437516
* Pojemność silnika 196 ccm
* Moc - 6.5KM
* Ciężar - ok. 16kg
* Prędkość obrotowa - 3600 obr/min
* Grubość wałka - 20mm
* Silnik - spalinowy czterosuwowy, chłodzony powietrzem,
Nowy Briggs jest to zbyt duży koszt, a używek nie ma. Glebogryzarki używam max 10-15 motogodzin w roku, więc nawet taki słabej jakości silnik powinien trochę pochodzić, w moich rękach tandetna kosa z marketu działa 4 rok. A ma co robić. Wracając do tematu, czy jest opcja coś dopasować do tego sprzętu, co mnie nie zrujnuje finasowo? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum